درخواست و پیگیری اجرا

واترجت نماشویی

نماشویی با واتر جت و انواع واترجت


 در حدود صد سال که واترجت در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از این صنایع شامل صنایع پزشکی ، ساختمانی قطعه سازی ، نظافت و شستشو و برشکاری و لایه برداری می باشد اولین بار با واتر جت بعد از جنگ جهانی اول  مورد استفاده قرار گرفت.


نماشویی با واتر جت

ساختمانهایی که در فضای شهری قرار گرفته اند بر اثر آلودگی هوا و شرایط جوی ظاهری کثیف و چرک پیدا می کنند .برای تمیز کردن نماهای ساختمانی در بیشتر موارد از دستگاه واترجت استفاده می شود.نماشویی با واترجت دارای سرعت بالا و کیفیت نهایی خوبی می باشد.نحوه اجرا می تواند توسط داربست و یا روش راپل باشد.همچنین نماشویی با واتر جت نیازی به تجهیزات پیشرفته ای ندارد و شروع کار به سرعت می تواند اجرا گردد.شرکت ایران لوتوس مجری خدمات نماشویی با واتر جت می باشد.

 نحوه عملکرد واترجت 

تمام واترجت ها شامل چند عنصر اصلی هستند که شامل موتور برق یا دینام و پمپ آب و یک نازل جهت خروجی آب با فشار زیاد و وسایل جانبی مانند شلنگ و تابلو های برق جهت کنترل دستگاه دارا می باشند . همانطور که از نام واترجت مشخص است آب را به فشار بسیار زیاد خارج می کند این عمل توسط پمپ آب و موتور برق انجام می شود استفاده از واترجت در صنایع برشکاری های دقیق و سخت استفاده زیادی دارد .

 نحوه عملکرد واترجت ها شبیه یکدیگر هستند تفاوت در آنجایی است که چه عملیاتی قرار است بر روی ماده انجام شود به عنوان مثال عملیات برشکاری سطوح پلاستیکی چوبی سنگی فلزی و غیره و یا عملیات نظافت و لایه برداری که توسط خروجی آب و مواد ساینده از نازل دستگاه انجام می شود. 

 محاسن استفاده از واترجت

 در بیشتر برشکاری هایی که بر روی سطوح توسط ابزارهای مختلف انجام می شود منجر به داغ شدن  و یا خم شدن و یا ترک خوردن مواد می شود در صورتیکه واترجت ذاتاً  برش را به صورت سرد انجام می‌دهد و تولید حرارات نمی کند. در عین حال هیچ  آسیبی به مواد وارد نمی کند.سرعت و دقت بسیار بالایی در انجام کار دارد.استفاده از واتر جت برای تراشدادن و برشکاری سنگها بسیار مورد استفاده می باشد و توسط آن صنایع سنگبری توانسته اند طرح حای دقیق و پیچیده ای را به تولید برسانند این فرایند بدون گردو غبار است چرا که آب غبار حاصل از برش را به خود می گیرد.

انواع واتر جت بر اساس منبع انرژی دریافتی

 واترجت ها معمولاً یا از برق به عنوان تغذیه انرژی استفاده میکنند و یا از بنزین همچنین واترجت هایی که از برق به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند به دو صورت تکفاز و یا مصارف خانگی و سه فاز بیشتر برای مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می ‌گیرد در جاهایی که برق برای تامین انرژی واترجت وجود ندارد از دستگاه های بنزینی استفاده می شود همچنین در پروژه های صنعتی بزرگ نیز از دستگاههای بنزینی بیشتر استفاده می شود 

قدرت واتر جت

 قدرت واتر جت با توجه به نوع فعالیتی که قرار است بر روی سطح انجام شود انتخاب می شود قدرت واترجت از ۱۰۰ بار تا ۳۰۰۰ بار میتواند باشد سرعت خروج آب از نازل دستگاه واترجت می‌تواند ۹۰۰ متر بر ثانیه باشد با این سرعت و برخورد به سطح به راحتی میتواند تراشکاری و لایه برداری کند.

 مواد ساینده سطوح

برای عملیات لایه برداری و یا برشکاری باید از مواد جانبی در کنار آب استفاده شود این مواد می‌توانند از سیلیس و یا سیلیکون کارباید و یا لعل باشد این مواد به همراه فشار آب ترکیب می شود و روی سطوح پاشیده می شود و عملیات برش کاری و یا لایه برداری را انجام میدهد اما در صورت اینکه واترجت برای نظافت و یا شستشو انجام شود و نیاز به لایه برداری نباشد از آب به تنهایی برای این کار استفاده می شود و نیاز به مواد ساینده ندارد هم چنین در صورت اینکه قصد برداشتن انواع رنگهای روغنی و یا صنعتی را از روی سطوح فلزی سیمانی آجری و یا غیره را داشته باشیم می‌توان از مواد سیلیس به عنوان به همراه آب برای از بین بردن رنگ ها استفاده شود به این عملیات سند بلاست میگویند که بیشتر در نماشویی مورد استفاده قرار می گیرد

  اپراتور واترجت

با توجه به خروج آب با سرعت بالا از نازل دستگاه کنترل نازل نیز برای اپراتور در طولانی مدت خسته کننده و دشوار می باشد به همین دلیل در مواقعی که کار حجیم و صنعتی می باشد و یا برای تخریب دیوار های بتنی و سقف های بتنی از واتر جت استفاده می شود از ربات های برای کنترل راحت تر نازل واترجت استفاده میشود و یک اپراتور انسانی دستگاه ربات را با انرژی کمتر  در دست می گیرد

کنترل دستگاه  واتر جت

برای کنترل بیشتر دستگاه و یا بالا بردن دقت  آن از تابلو های فرمان در کنار تاسیسات واترجت استفاده می شود این تابلو ها می توانند عملیات برشکاری و نحوه کار را به دستگاه معرفی کند و یا عملیات خاموش و روشن کردن دستگاه را با کنترل آب به صورت  اتوماتیک انجام دهد.

خدمات واترجت

زنگ زدایی: در صنایع دریایی که تاسیسات سازه ها بر اثر سولفاتها دچار زنگزدگی میشوند با استفاده از واترجت و مواد ساینده می یتوان زنگ زدایی کرد و سطح فولاد و آهن را مانند قبل تمیز و براق کرد.

لایه برداری : در سطوحی که نیاز به لایه برداری دارد مانند رنگهای صنعتی و روغنی که به سختی از بین می روند توسط دستگاه واتر جت لایه برداری می شود و سطح را تمیز می کند.

برش کاری : در صنایع قطعه سازی و پزشکی و سنگ یری و چرم بری کاربرد دارد و با فشار قوی آب و خروجی از نازل به راحتی سطح را برش می دهد.

نظافت سطوح: به منظور نظافت انواع سطوح خصوصا نماهای ساختمانی و پیاده رو ها و جداول خیابانی از واتر جت استفاده می شود.دربرخی از وارد که جرم و کثیفی زیاد باشد به همراه آن از سیلیس نیز استفاده می شود.

واتر جت نماشویی 

 واتر جت هایی که عمدتا برای کار نماشویی و نظافت سطوح مورد استفاده قرار می گیرند معمولا به صورت سیار است و دارای چرخ ها و دسته ای است تا بتوان آن را از جایی به جای دیگر منتقل کرد.در نماشویی با واتر جت بیشتر از دستگاهی که برق 3 فاز تغذیه میکند استفاده می شود و برای سطوحی مثل شیشه و کامپوزیت از واتر جت تک فاز نیز میتوان استفاده .در مواقعی که در کارگاه یا ساختمان برق 3فاز وجود نداشته باشد از واتر جت بنزینی هم میتوان استفاده کرد.

این واتر 3فاز با توجه به قدرت دینام و پمپ آب میتوانند از 200 بار تا 300 بار قدرت داشته باشند.در صورتی که قدرت بیشتر از دستگاه بخواهید کنترل نازل توسط اپراتور دشوار و خسته کننده می شود.

شلنگ هایی که برای خروج آب فشار قوی برای واتر جت استفاده میشوند از چند لایه تشکیل شده است که یک لایه سیمی نیز در آن قرار گرفته است.این شلنگها تا چندین برابر بار دستگاه را میتوانند تحمل کنند.

در اینجاتصویر یک نمونه واتر جت تک فاز خانگی و یک نمونه واتر جت نماشویی 3فاز را قرار داده ایم.

واتر جت نماشویی

واتر جت نماشویی 

 

 
 
 

 

 در اینجا یک بار دیگر انواع واتر جت را در جدول زیر دسته بندی می کنیم.


واتر جت از نظر منبع تغذیه
برقیبنزینی
واتر جت از نظر نوع مصرف
مصارف خانگیمصارف صنعتی
نظافت اتومبیل-نظافت حیاط و پارکینگ-نظافت دربها و پیاده رو ها-نظافت جداول خیابانی-نماشویی ساختمانقطعه سازی-برش کاری -لایه برداری یا سند بلاست-تخریب دیوارها و سقف بتنی -پزشکی-خودرو سازی ....


واتر جت برای چه نوع سطوحی قابل استفاده است؟


به طور کلی به منظور شستشوی نمای ساختمان از واتر جت میتوان استفاده کرد در صورتی که مسائل ایمنی کار رعایت شود و شرایط خطرناک وجود نداشته باشد.به طور مثال برای شستشوی نماهایی که به سمت خیابان و گذر اصلی می باشند باید کابل های فشار قوی شهری و تیر چراغ برق ها را برسی کرد تا در حین شستشو دچار اتصال نشوند.همچنین در صورتی که نمای ساختمان سنگ کار شده باشد ابتدا باید از محکم بودن سنگها اطمینان داشته باشیم تا با فشار آب دچار سقوط نشوند.اگر از محکم بودن سنگها اطمینان نداریم باید اقدام به پیچ و رولپلاک نما کرد و سپس نماشویی کنیم.

انواع نماهایی که می توان از واترجت نماشویی استفاده کنیم شامل موارد زیر است :

  • نمای سیمانی
  • نمای آجری (ممکن است نیاز به سند بلاست داشته باشد)
  • نمای سنگی
  • نمای کامپوزیت
  • نمای شیشه ای
در صورتی که احتیاج دارید تا کف داخل واحد و یا مشاعات ساختمان نیاز به لایه برداری و تمیز شدن داشته باشد باید از خدمات کفسابی استفاده کنید چرا که دستگاه واتر جت با فشار بالای آب برای داخل واحد آپارتمانی و راه پله ها مناسب نیست و ممکن است فشار آب دیواره ها را کثیف و خرابی به بار بیاورد.
شرکت ایران لوتوس مجری نماشویی ساختمان می باشد.این کار یکی از خدمات کار در ارتفاع با طناب می باشد.







اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی


نظر شما

نظرهای شما و پاسخ های ادمین

ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی

mobile     ارتباط مستقیم